Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Fasadvepa

Att göra en offertförfrågan för fasadvepor är en viktig startpunkt för att förstå kostnaden och möjligheterna. Genom att specificera storlek, material och design kan man få ett skräddarsytt pris och rätt lösning för byggnaden.

Via trycksaker.org kan du få upp till 5 offerter från olika företag som erbjuder fasadvepor. Ta första steget till att få det bästa möjliga priset från en bra leverantör, lämna din offertförfrågan via oss.

Varför är fasadvepor ett så bra sätta att exponera budskap på?

I en värld där visuell marknadsföring ständigt blir alltmer central, erbjuder fasadvepor ett unikt och effektivt sätt att exponera budskap. Nedan presenteras några skäl till varför de anses vara ett utmärkt marknadsföringsverktyg:

Synlighet - Fasadvepor, placerade på byggnader och konstruktioner, kan ses av tusentals människor dagligen. Deras stora format gör att de omedelbart drar till sig uppmärksamhet, vilket säkerställer att ditt budskap når ut brett.

Flexibilitet - Med moderna trycktekniker kan nästan vilket design eller budskap som helst avbildas på en fasadvepa. Detta ger varumärken och organisationer möjlighet att uttrycka sig på kreativa sätt och anpassa sin marknadsföring efter specifika kampanjer eller händelser.

Ekonomiskt - Jämfört med andra storskaliga reklamalternativ, som t.ex. elektroniska skyltar eller stora LED-skärmar, kan fasadvepor vara ett mer kostnadseffektivt alternativ. De kräver ingen elektricitet och underhållskostnaderna är ofta lägre.

Varaktighet - Tillverkade av tåliga material, kan fasadvepor stå emot väderförhållanden och bevara sitt ursprungliga utseende under långa perioder. Detta garanterar en konsekvent och långvarig exponering av ditt budskap.

Lokalt Engagemang - Genom att placera en fasadvepa på en specifik byggnad eller plats, kan organisationer direkt engagera sig med den lokala befolkningen. Det kan vara ett sätt att skapa lokal anknytning och relevans för en kampanj.

Materialval för Fasadvepor: En Översikt

När man väljer material för fasadvepor är det av yttersta vikt att beakta den avsedda användningen, placeringen och de specifika egenskaperna för varje materialtyp. Här är en detaljerad titt på de populäraste materialen för fasadvepor:

1. Mesh

 • Beskrivning: Mesh är det vanligaste materialet för fasadvepor. Detta beror på dess hållbarhet i utomhusförhållanden, särskilt i hårda vindar. Den speciella designen med många små hål tillåter luftgenomströmning, vilket förhindrar att vepan slits ut eller skadas av vinden.
 • Tryckteknik: Digitalprint.
 • Rekommenderad Bildupplösning: 50-100 ppi.
 • Vikt: 400 g/m².
 • Rullbredd: Upp till 500 cm.
 • Printbredd: Upp till 498 cm.

2. Polyester

 • Beskrivning: Polyester är ett annat populärt material för fasadvepor och kan användas både inomhus och utomhus. En av fördelarna med polyester är dess förmåga att återge tryckta bilder med hög upplösning, särskilt på nära håll.
 • Tryckteknik: Sublimering.
 • Rekommenderad Bildupplösning: 75-110 ppi.
 • Vikt: 205 g/m².
 • Rullbredd: Upp till 310 cm.
 • Printbredd: Upp till 305 cm.

3. PVC

 • Beskrivning: PVC kan vara ett lämpligt val för mindre fasadvepor. Dock kan detta material bli för tungt och därmed olämpligt för större vepor på grund av dess vikt.

Priser för fasadvepor

Priset för fasadvepor kan variera beroende på en mängd faktorer. Här är några av de mest avgörande komponenterna som bestämmer priset för en fasadvepa:

1. Storlek: Större vepor kräver mer material och ofta en mer komplex monteringsprocess, vilket kan höja priset.

2. Material: Som tidigare nämnts kan material som mesh, polyester och PVC ha olika prispunkter beroende på kvalitet och egenskaper. Vissa material kan vara dyrare på grund av ökad hållbarhet eller bättre tryckkvalitet.

3. Tryckteknik: Beroende på vald tryckmetod (t.ex. digitalprint, sublimering) kan priset variera. Vissa metoder kan erbjuda mer levande färger eller längre hållbarhet men till ett högre pris.

4. Design: Om kunden tillhandahåller en färdig design kan det påverka priset annorlunda än om de behöver professionell designhjälp. Komplexa designer kan också medföra högre tryckkostnader.

5. Montering: Kostnaden för att montera fasadvepan kan variera beroende på platsens svårighetsgrad, behovet av särskilda verktyg eller utrustning, och om det finns särskilda säkerhetskrav.

6. Hållbarhet & Finish: Vissa vepor kan ha en skyddande finish för att öka hållbarheten mot UV-strålar, regn eller andra väderförhållanden. Dessa tillägg kan öka priset.

7. Leverantörens prissättning: Olika leverantörer har olika prissättningsstrukturer baserat på deras kostnader, erfarenhet, och marknadsvärde.

8. Produktionstid: Om en snabb omsättning eller expressproduktion behövs kan det medföra extra kostnader.

9. Frakt & Leverans: Beroende på var vepan produceras och var den ska installeras kan transportkostnader påverka det totala priset.

10. Mängd: Beställer man flera vepor samtidigt kan man ofta få mängdrabatt.

För att få en korrekt uppfattning om priset för en specifik fasadvepa, rekommenderas det alltid att göra en offertförfrågan via oss. Då får du snabbt en uppfattning om priset.

Vanliga frågor och svar om fasadvepor

Vad är en fasadvepa?

En fasadvepa är ett stort tygstycke, ofta med tryck, som hängs upp på byggnadsfasader. De används ofta för reklam, meddelanden eller designelement på byggnader.

Hur monteras fasadvepor korrekt?

Monteringen varierar beroende på byggnadens material och struktur samt vepans storlek och vikt. Ofta används speciella fästen och stag för att säkerställa att vepan hänger stabilt och säkert.

Vilka material används för att tillverka fasadvepor?

Olika material kan användas, men de mest populära inkluderar kraftiga, väderbeständiga tyger som PVC eller polyester. Materialet väljs ofta utifrån dess hållbarhet och förmåga att bära tryckta bilder av hög kvalitet.

Hur länge håller en fasadvepa i genomsnitt?

Livslängden för en fasadvepa varierar beroende på materialkvalitet, exponering för väder och vind samt underhåll. Generellt kan en kvalitetsvepa hålla i flera år, men den kan behöva rengöras eller underhållas under denna tid.

Kan man tvätta en fasadvepa?

Ja, de flesta fasadvepor kan tvättas. Rengöringsmetoden beror dock på vepans material och de instruktioner som givits av tillverkaren. Det är viktigt att följa dessa riktlinjer för att inte skada vepan eller dess tryck.

Våra senaste förfrågningar

Johan bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Tryckeri

Vi behöver hjälp med att trycka fasadvepor i mesh för att använda på våra byggställningar. Vi behöver 4 stycken i storleken 10 x 2 meter och 2 stycken i storleken 25x20 meter.

My bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Tryckeri

Hej, jag skulle vilje diskutera vilka möjligheter ni har att hjälpa oss med trycksaker till v.44. Vi ska anordna ett Hackathon i Arjeplog och behöver en del tryckmaterial.

Dan bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Tryckeri

Vi anordnar en skidtävling med strax över 1000 deltagare. Vi vill ha offert på t-shirts, muggar för blåbärsdryck och annonsördisplay för målgång.

Solinda bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Tryckeri

Min fråga är om ni har möjlighet att tillsammans med mig skapa inlaga och omslag enligt detaljerade instruktioner i indesign - och vad det då skulle kosta. Ca 50 a4-sidor - mindre pocketformat.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.